Coaching

Website sectie

ALOC verzorgt intensieve coachingstrajecten waarin je begeesterd aan de slag gaat met jouw ontwikkelwensen, en waarin je positief gestimuleerd wordt om zelfstandig, nieuwsgierig, open en kwetsbaar jouw persoonlijke ontwikkeling (nog meer) waar te maken.

Op de pagina "Persoonlijke Ontwikkeling" wordt meer over het proces en traject van persoonlijke ontwikkeling gedeeld, en kun je uitvoerig lezen over de motivaties tot een coachingstraject.

Onderstaand tref je een lijst met onderzoeksvragen, met ontwikkelwensen en aandachtspunten die geregeld centraal staan in een traject.Tevens vind je meer informatie over de coachingstrajecten, de opzet, een korte inhoudelijke toelichting en informatie over de tarieven.

Mocht je vragen hebben, dan ben je allerhartelijkst uitgenodigd deze via deze website of via 06 12 22 42 45 met mij, Lotte van Lith (eigenaar, coach, spreken en trainer van ALOC), te delen.

Coaching en veranderkunst : waarom?

Veranderkunst staat centraal bij coaching, veranderkunst op individueel ervaringsniveau heet persoonlijke ontwikkeling. Coaching is daarbij idealiter een reflectie van een zich toch al continu ontvouwend proces. Zoals je jezelf mee naar coaching brengt, zo sluit je ook "als jezelf' de coaching af, met een waardevolle investering in wie je bent en wie je wordt.

Of de keuze voor coaching nu voortkomt uit een ervaren noodzaak of uit een ongeremde nieuwsgierigheid, voor het gehele spectrum van ervaren geldt dat de coaching zoals dit bij ALOC wordt opgevat in het licht van de actuele, persoonlijke ervaring en de ontwikkelmogelijkheden - en wensen wordt vormgegeven en begeleid. 

Coaching biedt sociale steun, verdiepende inzichten, positieve spiegeling, constructieve herkadering en effectieve oefeningen binnen het proces van persoonlijke ontwikkeling.

Enkele vaak voorkomende onderzoeksvragen zijn:

 • Hoe geef ik directer en beter uiting aan de waarden die ik wil nastreven zonder mijn omgeving hierbij te benadelen?
 •  Ben jij bijzonder sfeergevoelig en deel jij je sociale inzichten daarom liever op onconventionele afstand? 
 • Hoe stel ik grenzen en hoe weet ik wat mijn persoonlijke grenzen en wensen zijn? Wat zijn grenzen ?berhaupt en hoe hangen ze samen met wensen?
 •  Is reflecteren voor jou gelijkaardig aan ervaren, denk je veel, snel, diep en volgens derden soms onnavolgbaar?
 • Ik heb een haat-liefde-relatie met perfectionisme. Het is alles of niets. Is dat een noodlot of is er een gulden middenweg? 
 • Wie ben ik? Ik voel van alles, wil buitenmatig veel, maar ik d?e daar niets mee. Hoe weet ik z?ker wat ik wil en wie ik ben?
 • Ik heb de indruk zoveel mee te bewegen met anderen dat ik met mezelf uit de hand loop!
 • Nu dat ik weet wat ik kan en wie ik ben, wil ik van mijn ingesleten denkpatronen af. Hoe ontwikkel en ontdek ik een geloofwaardig en positief zelfbeeld dat standhoudt? 
 • Eindeloos mijmer ik over de toekomst, ik bezin mij radeloos op de mogelijkheden die volgens derden voor het oprapen liggen, ik eindig met een gevoel van machteloosheid. Hoe buig ik belemmerende angsten en twijfels om tot motiverende zelfinzichten? 
 • (Hoe) kan ik praktisch vormgeven aan mijn idealistische drijfveren?
 •  Zijn innerlijke conflicten een vanzelfsprekend kenmerk van je innerlijk beleven en leef je sinds jaar en dag in tweestrijd? 
 • Ik ben geneigd mezelf volledig in een omgeving op te laten gaan. Ik verlies mezelf zowel in contacten, pas mezelf rigoureus aan als dat ik mij volledig op een interesse kan storten.
 •  Zwem je geregeld tegen je eigen golfslagen in en wil je graag met jezelf mee bewegen?

 

 

De opzet van een intensief coachingstraject:

 • we starten met een kennismakingsgesprek van 1,5 tot 2 uur
 • je ontvangt het eerste feedbackverslag, met een synthese van de kennismaking, reflecties op de aandachtsgebieden, concrete handvatten en een voorstel aangaande vervolgcontact, met een eerste opzet voor het traject en de belangrijkste thema's 
 • als we inderdaad starten met het traject, dan kiezen we voor 5 of 10 coachingssessies van 1,5 tot 2 uur
 • je ontvangt bij akkoord van de voorwaarden de eerste oefeningen, en we starten met inplannen van sessies
 • na de volgende en (tenzij anders overlegd) na elke volgende sessie ontvang je een feedbackverslag
 • onderdeel van de feedbackverslagen zijn de oefeningen, op maat gemaakt, gericht op jouw persoonlijke onderzoeksvragen en ontwikkelwensen
 • je ontvangt veel leestips, kijktips en wordt aangemoedigd om actief met de onderwerpen aan de slag te gaan, te onderzoeken, te begrijpen, te voelen en toe te passen 
 • als deel van een coachingstraject neem je eventueel deel aan groepssessies, workshops en lezingen. Voor deelname ontvang je geen extra kosten.
 • tijdens de sessies roosteren we tussentijdse evaluaties in, tijdens de vijfde sessie volgt de afsluiting van het traject of we formuleren een aanvullend vervolg met gepaste doelen

Na een eerste kennismakingsgesprek waarin we bespreken welke motivaties er voor coaching zijn, waar je huidig staat en welke ontwikkelwensen je hebt, ontvangt je zoals boven beschreven een verslag met daarin een synthese van het gesprek, reflecties op de belangrijkste aandachtsgebieden, een vervolgvoorstel wat betreft het contact en de coaching, een toelichting op de structuur en opzet van coaching, en mogelijk ook de eerste oefening(en). 

Mocht je graag meer willen weten over de inhoudelijke opzet van de coaching, kijk dan op de pagina Persoonlijke Ontwikkeling.

Tarieven

 • Intensieve coachingstrajecten

Vijf sessies

5 sessies van 2 uur, feedbackverslagen, oefeningen, lees- en kijktips, tussentijds contact, deelname aan groepssessies, workshops en lezingen (na overleg)

Totaalprijs, inclusief 10 procent korting : 1530 euro, inclusief BTW

Tien sessies

10 sessies (5 x 2 uur, en 5 x 1,5 uur), 5 feedbackverslagen, oefeningen, lees- en kijktips, tussentijds contact, deelname aan groepssessies, workshops en lezingen (na overleg)

Totaalprijs, inclusief 10 procent korting : 2100 euro, inclusief BTW

Monitoringstraject en online begeleiding

Meestal 5 sessies van 1,5 uur : 637,50 inclusief BTW.

Mocht deze opzet je aanspreken, heb je nog vragen of prangende suggesties, ontvang je met plezier lees - en kijktips, neem dan graag via deze website of via 06 12 22 42 45 contact op met mij,  Lotte van Lith.

Lees meer

Zie de pagina Publicaties voor recente updates, activiteiten en artikelen over relevante thematiek. Op de pagina Persoonlijke Ontwikkeling vind je meer informatie over de motivaties tot en inhoudelijke vormgeving van coaching.