Colleges

Website sectie

Sta je te popelen om meer te weten over de theorie en het proces positieve desintegratie?

In samenwerking met Novilo wordt ook in 2018 de specialisatiemodule georganiseerd! Beweeg je razendsnel of gefocust kalmpjes aan naar de introducerende toelichting verderop deze pagina.

Wil je graag meer weten over positieve desintegratie maar gaat jouw interesse niet zozeer uit naar (hoog)begaafdheid? Kijk dan eens op deze link. Schroom niet jouw leerwens en ontwikkelvragen te delen, zodoende kunnen we sparren óf en dan hoe een op maat gemaakt aanbod aansluit bij je interesse.

Daarnaast staan er geregeld kleine groepssessies op de agenda. Verdieping in de theorie en het proces positieve desintegratie komt ook hier volop aan bod.

Anderszins organiseer ik regelmatig lezingen op aanvraag. Updates tref je op deze link:http://www.alotofcomplexity.com/positieve-desintegratie/lezingen.

Via de contactpagina kun je tevens jouw wens tot de organisatie van een lezing, workshop of groepssessie delen, graag tot horens!

 

Dabrowskiaanse Ontwikkeling

Positieve desintegratie: persoonlijke, emotionele ontwikkeling & begaafdheid 

In deze specialisatiemodule onderzoeken we welke positieve, constructieve betekenis Dabrowski’s gedachtegoed heeft voor begrip van persoonlijke, emotionele ontwikkeling en begaafdheid. We onderzoeken welke rol innerlijke conflicten binnen Dabrowski’s visie op persoonlijkheidsontwikkeling hebben. We vullen dit onderzoek aan met praktijkvoorbeelden en casuïstiek. De casuïstiek zullen we tevens actief analyseren om de theorie te leren toepassen en uitingsvormen van de beschreven groeidynamiek te leren herkennen binnen eigen ervaren en binnen de eigen begeleidingspraktijk. 

Middels (actueel relevante) theoretische verdieping, creatieve voorbeelden en wetenschappelijke aanvullingen realiseren we verdiepend begrip van zowel de theorie als het proces van positieve desintegratie. “Groei middels conflict” wordt kritisch onderzocht, desintegraties en integraties van verschillende types en niveaus worden verkend. De mentale en emotionele ontwikkeling van de begaafde persoon, in interactie met zijn of haar omgeving, wordt veelzijdig en in de diepte onderzocht. Niet het elimineren van symptomen staat voorop in het begrip en behandeling van sociaal-emotionele uitdagingen inherent aan persoonlijke ontwikkeling, maar de mogelijkheden tot positieve groei die verbonden zijn aan de complexiteit en intensiteit inherent aan begaafdheid. 

Data:

Maandag 19 maart 2018

Maandag 16 april 2018

Maandag 28 mei 2018

Locatie : Utrecht

Voor een uitgebreide toelichting op deze driedaagse kun je de studiegids raadplegen : https://www.novilo.nl/specialisatie-modules/dabrowski

Zie voor meer informatie en aanmelding: http://www.novilo.nl/basisonderwijs/opleidingen/studiegidsen/

 

Ben je geinteresseerd in deelname aan een college of overleg je graag over de organisatie van een college op jouw universiteit, school, instituut of organisatie? Neem dan graag contact op via de website of via 06 12 22 42 45.