Meer leren?

Website sectie

Leer je graag meer over positieve desintegratie en persoonlijke ontwikkeling, dan zijn er verschillende mogelijkheden die ik graag met je deel.

 

Studiedag Positieve Desintegratie

Lees meer over deze dag via deze link.

Specialisatiemodule Dabrowskiaanse Ontwikkeling

In deze specialisatiemodule onderzoeken we welke positieve, stimulerende betekenis Dabrowski’s visie heeft voor de begeleiding van begaafde personen en hun emotionele ontwikkeling. 

We vullen dit onderzoek aan met veel praktijkvoorbeelden. We analyseren casuïstiek om de groeidynamiek die Dabrowski uit een heeft gezet in zijn theorie te leren herkennen en begeleiden. Door middel van  theoretische verdieping, creatieve voorbeelden en wetenschappelijke aanvullingen realiseren we verdiepend begrip van zowel de theorie als het proces van positieve desintegratie. De emotionele ontwikkeling van de begaafde persoon, in interactie met zijn of haar omgeving, wordt veelzijdig en in de diepte onderzocht. Niet het elimineren van symptomen staat voorop in het begrip en begeleiding van sociaal-emotionele uitdagingen inherent aan persoonlijke ontwikkeling. Wél de mogelijkheden tot positieve groei, die verbonden zijn aan de complexiteit en intensiteit inherent aan begaafdheid.

Start module: 7 oktober 2019. Informatie en aanmeldingsmogelijkheid volgen nog.

> Je bent tevens welkom voor 1-op-1 verdieping. Neem graag contact op om de mogelijkheden te overleggen.

Lezen

Onderstaande links kun je raadplegen voor meer artikelen over het proces van positieve desintegratie en Dabrowski's theorie.

www.positivedisintegration.com

www.positievedesintegratie.nl