Testimonials

 • I get a chance of getting to know Lotte when I was doing a postdoc at the Free University of Brussels. Lotte has a very profound understanding of high potential and sensitive people and their challenges of fitting into life. She is extremely knowledgable in her field and able to provide a compassionate space with her presence asking key questions that help people find their sense of power and choice again upon experiencing discomforts.

  dr. Shima Beigi, Resilience Scientist, Sustainability Consultant and Mindfulness Coach

 • De 1-op-1 sessie met jou was een hele fijne manier om eens even op
  hoofdlijnen "mijn leven vanuit groeiperspectief" te belichten, met
  mooie verdiepende inzichten en aanknopingspunten om mee verder te
  gaan. Het was prettig om daar even echt de tijd voor te nemen, zodat
  er ruimte ontstond om een hoger bewustzijnsniveau aan te slaan en
  daarin ook bepaalde patronen en terugkerende thema's te ontdekken.
  Fijn hoe je me hierop gericht bevraagd hebt en daardoor meer
  (zelf)bewust maakte. Ik kijk er met een heel goed gevoel en met een

  Desirée Houkema, leerplanontwikkelaar SLO en specialist begaafdheid
 • Ik heb nu al een paar keer deelgenomen aan de workshops van Lotte. Het is interessant te zien hoe het gelaagdheidsprincipe van Dabrowski centraal staat, een kentering in het gemeengoed der gedachten, waar ik me helemaal bij thuis voel. De constellatie van een kleine groep zorgt voor diepgaande interactie omdat er tijd is om de gedachten en gevoelens als participant in te brengen, wat dikwijls tot herkenning en/of mooie verbindingen leidt. Ik laat me graag voeden door deze workshops.

  Bob Peeters
 • Het is heerlijk om met Lotte samen te werken en van gedachten te wisselen over wat we in ons (werkend) leven tegenkomen. Ze is zeer sensitief, respectvol, oprecht, betrokken en onderzoekend. Wat ik zeer in haar waardeer is dat ze niets ‘vastpint’ en ook andere uitnodigt en insprireert om te onderzoeken en zaken in een ander licht te zien (met als gevolg dat ze tot bloei komen). Daarbij heeft ze ook nog heel snel in de gaten welke onderliggende emoties een rol kunnen spelen in de keuzes die mensen maken en weet dat liefdevol terug te koppelen. Een prachtig mens vind ik haar!

  Zenda Franssen, psychologe en coach
 • Mijn naam is Valerie, ik ben een psycholoog en ik heb ruim een jaar lezingen bij Lotte van Lith gevolgd, met veel interesse voor de theorie van Positieve Desintegratie, geformuleerd door de Poolse psycholoog en psychiater Kazimierz Dabrowski, wat Lotte haarfijn en scherp tot de verbeelding en mogelijke toepassing ervan uitlegt en praktiseert.

  Valerie Schuling, Toegepast Psychologe
 • Ik heb tweemaal met plezier een workshop van Lotte over de theorie van positieve desintegratie gevolgd. Ze is enthousiast en sociaal vaardig. Ik vond het erg leuk hoe ze ook muziek en andere kunst betrok bij de workshop, zo kwam de theorie op een originele manier tot leven. Ik heb veel inzichten mee naar huis genomen en raad deelname aan een workshop zeker aan.

  Krista Soto, Service Delivery Manager
 • Met Lotte vind je de waardevolle antwoorden op vragen die er toe doen. Ben je op zoek naar een lieve en bijzondere persoon, die haar vele capaciteiten in het werk stelt om jouw leven in een nieuw perspectief te plaatsen? Dan ben je bij Lotte aan het goede adres.

  Mariëlle Stokdijk, Onesta
 • Lotte van Lith is een cadeautje. In 2014 maakte ik kennis met haar in de diverse lezingen en studiedagen die zij organiseerde. In 2015 was Lotte mijn coach-aan-mijn-zijde in een sessie 'Wegwijs in jouw begaafdheid'. Daarin heeft ze me gespiegeld, bevraagd, erkend, herkend, gestimuleerd, ge?nspireerd, afgetast, verstevigd, ontlokt, bemoedigd, uitgenodigd, geïnterviewd, gedoceerd, verrukt, en alle andere passende energie- en inzichtgevende werkwoorden waar ik niet op kan komen. Ik ben zelf ook actief als coach en ik zoek ook regelmatig zelf coaches, docenten en mentoren op.

  Ilona Kuis over coaching tijdens de verdiepingssessie 'Wegwijs worden in jouw Begaafdheid'
 • This recommendation is special, as it concerns one of the most gifted and special people I have—and will—ever meet: Lotte van Lith.  Lotte and I have a long and profound history, going back as far as 2010. In these years, our personal and academic interest in Personality development and giftedness fueled our many shared activities, which included, among others, a coaching company, various workshops and seminars, and some published work. Although Lotte now spearheads her own coaching company, I eagerly try to stay informed about her large number of groundbreaking activities. 

  dr. Maarten Wubben, Freelance Writer, Teacher, Psychologist
 • Tijdens mijn deelname aan verschillende workshops van Lotte viel mij haar enthousiasme en energie op. Waarbij Lotte goed blijft luisteren en mooie verbindingen maakt tussen haar onderwerp en jouw vraag/inbreng. Elke keer ben ik weer prettig gevuld met ideeën naar huis gegaan.

  Peter Tinselboer, Program/Interim Manager
 • Lotte is snel van begrip, energiek en heel nieuwsgierig. Ze maakt onverwachte dwarsverbanden, en heeft een creatieve kijk op persoonlijke en analytische vraagstukken. Hierbij is zij sociaal geëngageerd en vraagt zij door waar anderen stoppen. Ze is gedreven in haar werk als coach, en slaagt er in om zowel inhoudelijk als procesmatig complexe inhoud goed en effectief over te brengen. Dit doet ze met veel humor en met veel diepgang.

  Syreeta van Amelsvoort, Recruiter
 • Bedankt Lotte! De Theorie van Positieve Desintegratie verwoord door de Poolse psychiater Dabrowski, is een bruikbaar model waarin op een genuanceerde wijze gezocht wordt naar een meerlagige ontwikkeling zonder zware classificaties en waardeoordelen. De kleinschalige zetting zorgde voor een mooie interactie tussen de deelnemers. Dit, in combinatie met de afwisseling tussen heldere theorie en de voorbeelden van muziek, literatuur en film, zorgt ervoor dat deze workshop mijn inzicht heeft vergroot.   

  Nick Everts, De autistencompaan
 • Contact! Dat is het eerste woord waaraan ik moet denken wanneer ik Lotte probeer te karakteriseren. Een woord dat enerzijds rechtdoet aan haar betrokkenheid, maar ook weer veel te simpel lijkt in relatie tot haar gelaagdheid. Toch kan ik geen beter woord bedenken.

  Lotte staat in contact met haar gesprekspartner(s). Tijdens de twee sessies die ik mocht bijwonen, een individuele en een sessie in een kleine groep, is me opgevallen dat Lotte echt luistert. Haar reacties zijn treffend en getuigen van een razendsnelle inleving in de wereld van een ander. Ze begrijpt.

  Rob Huiskes, Ontkader
 • Vroeger overkwam alles me. Ik voelde me niet begrepen en ik wist niet waarom anderen zo anders reageerden op situaties dan ik verwachtte. Lotte liet me zien dat zowel mijn gedrag als dat van anderen verklaard en voorspeld konden worden.

  A.V., over een intensief coachingstraject
 • Lotte van Lith heeft een techniek ontwikkeld om doortastend om te gaan met droge theorieën en saaie wetenschappelijke concepten. Ze wekt ze tot leven als literair karakter in haar eigen toneelstuk. TPD is zo?n karakter, de Theorie van Positieve Desintegratie, die werd ontwikkeld door de Poolse psychiater Kazimierz D?browski (1902-1980). En TPD heeft een druk gezin. Zijn kinderen zijn de vijf Niveau?s van Ontwikkeling en dan heb je nog een paar energieke nichtjes die hij de Overexcitabilities noemt. Ze spelen vaak samen.

  Zyg Murach, schrijver
 • Op vrijdag 13 mei van 9:30 uur tot 14:30 uur kwamen drie mannen samen bij Lotte van Lith in Utrecht. Lotte had een Verdiepingssessie georganiseerd rond het onderwerp Begaafdheid en Gevoeligheid. Ik kende Lotte niet, maar omdat ik geïnteresseerd was (en nog steeds ben) in het onderwerp en de werkvorm me aansprak heb ik deelgenomen aan wat een bijzondere (mid)dag werd.

  Ed, deelnemer aan een verdiepingssessie
 • Mijn samenwerking met Lotte kwam tot stand nadat ze mij als singer-songwriter had zien optreden en mij daarna uitnodigde om mijn muziek tijdens haar studiedagen te komen spelen. Alsof het zo had moeten zijn, want ik was net zelf begonnen met mijn zoektocht op het gebied van begaafdheid/hooggevoeligheid. Ik herinner me hoe mijn hoofd overliep van de inspiratie en nieuwe denkbeelden toen ik terug naar huis ging na mijn eerste bezoek aan Lotte’s studiedagen.

  Jessica van Deursen, Beeldend kunstenares, Muzikante, Docente, Arty Farty Life