13-3: Webinar - Begaafdheid en Hechting

Tijdstip activiteit

*Toelichting*

Aandacht voor begaafdheid gaat vaak samen met aandacht voor een ervaring van 'anders-zijn'.

Ook wordt het grote belang van contact met "like minded" of ontwikkelingsgelijken vaak benoemd.

In het verlengde van deze gemeenplaatsen is het inzichtelijk om aandacht te hebben voor het thema hechting, de opbouw van duurzame, affectieve relaties met dierbaren (en al wat deze hechting symboliseert).

Zowel in generieke zin is dit een veelzeggend thema - hoe hechten mensen zich sociaal en emotioneel? - als begaafdheidsspecifiek: welke uitdagingen en potentialen komen begaafde personen zoal tegen in hun levenslange beleving en ontwikkeling van hechting?

Tijdens dit webinar bestuderen we alom erkende en meer recent geformuleerde inzichten rondom hechting. Zo verkrijgen we stevig zicht op of we herinneren ons waarom en hoe hechting zo'n vitaal aspect van sociale en emotionele ontwikkeling betreft.

Daarnaast geven we aan de hand van anekdotes, onderzoek en praktijkervaring aandacht aan begaafdheidsspecifieke vraagstukken. We zien onder andere hoe de uiting van begaafdheid door hechtingsstijlen beïnvloed wordt, welke kwetsbaarheden hierbij kunnen spelen, maar ook hoe begaafdheid een gedrevenheid kan voeden om verbindingen aan te gaan, desondanks en dankzij de alledaagse en existentiële conflicten die hiermee samen kunnen gaan.

*Praktisch*

Zaterdag 13 maart 2021

Tijden: 09:30 - 13:00, inclusief pauze, ruimte voor reflectie en uitwisseling.

Deelname: 55 euro inclusief BTW

Aanmelden: lotte@alotofcomplexity.com. Graag ontvang ik de naw-gegevens voor de factuur. Er is een beperkt aantal plaatsen om ruimte voor reflectie te borgen.

 

Welkom!

Lotte