Spreker

SprekerLotte

Lotte van Lith (1985) heeft zich via intensieve studie en aan levenservaring getoetste kennis gespecialiseerd in emotionele ontwikkeling. In haar persoonlijke leven en alle cirkels daarbuiten werd zij zich prangend bewust van het belang van emoties en relaties als centrale draagkrachten in de omgang met uitdagingen, een levensles die in verschillende fasen en contexten telkens weer herinnerd mag worden. De inzichten die ze hierbij opdeed en doet, deelt Lotte graag als spreker, schrijver en docent (o.a. Vrije Universiteit van Brussel). In haar lezingen vertaalt ze grote thema's als zingeving en relatiekunde naar direct herkenbare ervaringen die de persoonlijke betrokkenheid van luisteraars bij de thema's onontkomelijk maakt.

Lotte begeleidt daarnaast sinds 2010 hoogbegaafde volwassenen in hun onderzoek van zingeving en de ontwikkeling van hun talenten. In 2016 ontving Lotte de Mensa Fonds Awards in de categorie werk voor haar bijdrage aan de ontwikkeling van hoogbegaafd talent. Ook spreekt ze regelmatig op zorgcongressen over patiënt expertise, een thema dat Lotte een warm hart en door haar zelf doorleefde kennis toedraagt.

Lotte kan op een creatieve en sensitieve manier de psychologische groeiprocessen inherent aan leven spiegelen, is oorspronkelijk in haar vertelkunst en maakt op een inspirerende manier contact met het publiek. Door haar humorvolle en gelaagde kwetsbaarheid, raakt ze je op een manier die doortastend nagalmt. Een wijs mens!

Neem graag contact op via lotte@alotofcomplexity.com of 06 12 22 42 45 voor energiek overleg over een samenwerking. Of zie Lotte's sprekersprofiel op ZijSpreekt.

ZijSpreekt

Wat anderen over Lotte's spreekkunst zeggen?

"Wow! Zwaar onder de indruk van de inhoud. Ik kwam hier bij toeval terecht maar werd in de eerste minuut gegrepen en je liet me niet meer los. Ik kan niet wachten om er meer over te lezen. Wat een fijne persoonlijkheid. Authentiek, met veel humor en met de kracht van kwetsbaarheid. Ieder in zijn waarde latend. Soms naar de klok laten zoeken en soms vertellen hoe laat het is. Zeer gewaardeerd. Zeer geïnspireerd. Mijn tweedaagse was al geslaagd."

"Geweldig!!! Super inspirerend, veel geleerd! Tijd gevlogen! Mooi mens die Lotte!"

"Lotte van Lith, vertelde prachtig! Wat een emotionele, oprechte en inspirerende workshop. Alles moet nog even ben bezinken, maar ik ga zeker de coachtechnieken op mijzelf toepassen."

"Heerlijk tempo, je bleef echt wel wakker. Ik hing aan haar lippen en ging met een hoop inspiratie en doordenkvragen naar huis. Mooi dat zij zich zo kwetsbaar durfde op te stellen. De eerste opdracht maakte veel los en had van mijn wat meer ruimte mogen krijgen."

"Ondanks de complexe theorie, toch een begrijpelijk verhaal. Lotte is een prettig persoon om naar te luisteren."

"Wauw. Intens, interessant, confronterend, echt verdiepend, hoog niveau. Het heeft me sinds de conferentie niet meer los gelaten en inmiddels heb ik ook een afspraak staan met Lotte voor verdere (1-op-1) verdieping."

"Ik heb genoten! Lotte kiest er voor om zelf kwetsbaar te zijn en heeft ons uitgedaagd om weer wat meer te begrijpen van Dabrowski's theorie. Ook haar eigen praktische voorbeelden zijn helpend om zelf verder te gaan. Ik ben zeker uitgedaagd."

"Ook deze workshop was erg goed. Ze wist de moeilijke materie een stuk begrijpelijker te maken. Kan hier een vervolg op komen? (reacties op een sessie tijdens het NTCN congres Begaafdheid, Creativiteit en Talentontwikkeling)"

Lotte heeft een lezing verzorgd op CSG Het Noordik voor 150 ouders, leerkrachten en coaches. Vanuit eigen ervaring, intens en doorleefd, bracht ze de Positieve Desintegratie Theorie van Dabrowski naar de aanwezigen. In ruim twee uur gaf ze inzichten en toepassingen door die in een muisstille schoolaula dankbaar werden ontvangen. Vol indrukken, indrukwekkend.

Intensiteit, complexiteit, positieve desintegratie, … daarmee kom je terecht op het niveau van de dieperliggende persoonlijkheid. Net op dat niveau echt impactvolle leerervaringen vinden, is niet zo evident. In die zoektocht kwam ik bij Lotte terecht. Zij hanteert verfrissende formats met spel en interactie-elementen, die zorgen voor zowel diepgaande leermomenten als een fijne groepsdynamiek. Veel ruimte voor participatie in combinatie met haar talent om relevante en tegelijk onverwachte dwarsverbanden te leggen, zorgen voor een grote vloed aan inzichten. Een mooi totaalverhaal, geïllustreerd met de prachtige beelden, wordt gebracht vanuit een op groei gerichte mindset met veel energie. De eigen ervaringen, authentiek en kwetsbaar, geschakeerd met een leuke portie humor maken het geheel af.

Lotte is een vlotte sympathieke spreker, ze slaagt erin om op een paar tijd de theorie van positieve desintegratie en overprikkelbaarheid die zo kenmerkend is voor hoogbegaafden heel tastbaar te maken. Door haar eigen persoonlijke verhaal krachtig en toch kwetsbaar te delen, zorgt ze voor een openheid. De helderheid en de eenvoud van haar verhaal maakten het veilig om mezelf erin te herkennen. Praktisch, heel menselijk, absoluut teruggebracht naar de essentie en direct toepasbaar om de worstelingen in mijn eigen levensverhaal te kaderen en om toe te passen in gesprekken met hoogsensitieve en hoogbegaafde coachees.

Chapeau, daar wil ik mee beginnen! De wijze waarop jij, Lotte, mij als toehoorder van je 'mini-college' over de Positieve Desintegratie Theorie van Dabrowski, aan zich heeft weten te binden, te betrekken en te inspireren vind ik bewonderenswaardig. Het is aan alles merkbaar dat je kennis van zaken hebt, je hebt een berg ervaring en de informatie die je overbrengt lijkt moeiteloos en met passie uit jou voort te komen. Je gebruikt persoonlijke voorbeelden die ontstaan zijn vanuit je persoonlijke kwetsbaarheid en maakt ze vervolgens als je kracht, iets wat mij zeer aanspreekt. Je brengt inspirerende kennis over en tegelijkertijd heb je een verfijnde interactie met de zaal. De theorie werd in een notendop aan ons, als toehoorders, gepresenteerd. Natuurlijk was de avond veel tekort en tegelijkertijd lang genoeg omdat het mag bezinken. Genoeg informatie om er nu verder mee aan de slag te gaan, een vervolgstap op termijn om dieper in deze theorie te duiken lijkt mij een logische stap. Lotte, dank je wel!